Bezpečnost a ochrana osobních údajů

Podmínky ochrany osobních údajů

Tento dokument popisuje způsob, jakým nakládáme s informacemi a daty, které s námi sdílíte.

Budeme zpracovávat vaše osobní údaje, které jste nám poskytl(a) prostřednictvím našich webových stránek a to za účelem stanoveným v této Ochraně osobních údajů. Shromažďování a zpracování vašich osobních údajů probíhá v souladu s platnými právními předpisy o ochraně osobních údajů, zejména zákonem č. 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů nebo na základě právních předpisů, které se budou v budoucnosti měnit nebo nahrazovat, např. Obecným nařízením o ochraně údajů (Nařízení GDPR).

1. Základní ustanovení

1.1 Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR") je NordiN, s. r. o., Korunní 2569/108, Praha10 - 10100, která je zapsána v Obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze v oddílu C, vložka: 282921 IČ: 06484778, DIČ: CZ06484778,  (dále jen: „správce").

1.2 Kontaktní údaje správce jsou: adresa - Korunní 2569/108, 10100 Praha 10,  e-mail: obchod@fajntricko.cz, telefon - 775 973 797

1.3 Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

1.4 Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

2. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

2.1 Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.

2.2 Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.

3. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

3.1 plnění smlouvy mezi vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR. A to za účelem vyřízení vaší objednávky a výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi vámi a správcem. Při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, bydliště, telefon, e-mail), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit.

3.2 oprávněný zájem správce za účelem případných dotazů, stížností a řešení reklamací v souvislosti s kupní smlouvou v budoucnu.
3.3 oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti.
3.4 váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR v případě, že nedošlo k objednávce zboží (tedy že nedošlo k naplnění bodu 3.3). Vaše osobní údaje budou zpracovávány po dobu trvání tohoto souhlasu.
3.5 váš souhlas pro účely přizpůsobení produktové nabídky (tzv. profilování), kdy můžeme zpracovávat vaše osobní údaje v rozsahu e-mailová adresa, transakční historie, IP adresa, soubory cookies, otisk prohlížeče, údaje o návštěvách našich webových stránek, behaviorální údaje a další. Vaše osobní údaje budou zpracovávány po dobu trvání tohoto souhlasu.
3.6 za účelem zajištění funkčnosti našich webových stránek a aplikací můžeme pracovat s tzv. soubory cookies. Právním základem takového zpracování je plnění smlouvy (tj. vyřízení objednávky). Osobní údaje budou zpracovávány a uchovávány po dobu, která je nezbytná k zajištění funkčnosti webových stránek a aplikací (tj. po dobu několika dnů nebo týdnů, případně i po dobu trvání smluvního vztahu, pokud je to nutné).

4. Doba uchovávání údajů
4.1 Správce uchovává osobní údaje

po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu).
po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 7 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu. Odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu (zasílaní newsletterů) můžete například emailem a to žádostí na:obchod@fajntricko.cz nebo elektronickou formou, zejména prostřednictvím kontaktního formuláře zde.
4.2 Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

5. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

5.1 Vaše osobní údaje mohou být zpřístupněny třetím osobám, které nám poskytují administrativní, logistickou nebo technickou podporu, tj. zpracovatelům dat. Přístup k Vašim osobním údajům mohou mít v nezbytném rozsahu i naši poskytovatelé IT služeb a hostingu, zejména systému pro správu našeho E-shopu (systém ByznysWeb) a rovněž Poskytovatelé zabezpečení a integrity našich služeb a stránek. Vaše osobní údaje můžeme sdílet například s poskytovateli platebních služeb, dopravci, s externími partnery nebo s jinými osobami, které však samozřejmě podléhají povinnosti zachování důvěrnosti a se všemi máme uzavřenou zprostředkovatelskou smlouvu. 

5.2 Většina správců má sídlo v Evropské unii. Pokud nikoliv, podléhají stále stejným požadavkům GDPR. Jde například o tyto dva subjekty:

Reklamní platforma Facebook, Inc. - osobní údaje jsou předávány i mimo EU, konkrétně do USA. Předání údajů proběhne na základě ověření zpracovatele platformou Privacy Shield.
Google Analytics a Google AdWords Google LLC - osobní údaje jsou předávány i mimo EU, konkrétně do USA. Předání údajů proběhne na základě ověření zpracovatele platformou Privacy Shield.

5.3 K vašim osobním údajům má přístup pouze omezený počet našich zaměstnanců. Zaměstnanci jsou povinni považovat vaše osobní údaje, stejně tak jako informace o opatřeních přijatých za účelem jejich ochrany, za přísně důvěrné. Třetí osoby jsou oprávněny zpracovávat osobní údaje pouze na základě našich výslovných pokynů.

6. Vaše práva
6.1 Za podmínek stanovených v GDPR máte

právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR
právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR
právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. I těchto podmínek.
6.2 Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

Kupující může svá práva u správce uplatnit taky emailem  a to žádostí na:obchod@fajntricko.cz nebo elektronickou formou, zejména prostřednictvím kontaktního formuláře zde. 

7. Podmínky zabezpečení osobních údajů
7.1 Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.

7.2 Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě, zejména zaheslování počítačů, používání antivirových programů, šifrování dat aj.

7.3 Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

8. Zásady používání souborů cookie
8.1 Popis souborů cookie

Za účelem zlepšení poskytovaných služeb využívají naše stránky soubory cookie. Soubory cookie jsou malé soubory, které ukládají informace ve vašem prohlížeči a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací identifikovatelná. Soubory cookies tak pomáhají např.:

ke správné funkčnosti našich stránek, aby bylo možné dokončit proces nákupu s co nejmenšími obtížemi;
při zapamatování přihlašovacích údajů našich zákazníků, takže je nemusí pokaždé zadávat;
při zjišťování, které stránky a funkce používají návštěvníci nejčastěji; na základě toho můžeme co nejlépe přizpůsobit naši nabídku vašim požadavkům;
pomáhají nám zjistit, které reklamy si návštěvníci nejčastěji prohlíží, aby se jim při procházení stránek nezobrazovala stále stejná reklama, případně aby se jim nezobrazovala reklama na zboží, o které nemají zájem.
Další obecné informace k souborům cookie naleznete např. zde.

8.2 Námi používané soubory cookie

Soubory cookie používané na našich stránkách lze z hlediska jejich trvanlivosti rozdělit na dva základní typy. Krátkodobé tzv. „session cookie" které jsou pouze dočasné a zůstávají uloženy ve vašem prohlížeči pouze do té doby, než prohlížeč zavřete, a dlouhodobě tzv. „persistent cookie", které zůstávají uloženy ve vašem zařízení mnohem déle nebo dokud je ručně neodstraníte (doba ponechání souborů cookie ve vašem zařízení závisí na nastavení samotné cookie a nastavení vašeho prohlížeče).

Z hlediska funkce, kterou jednotlivé cookie plní, lze cookie rozdělit na:

konverzní, které nám umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů
trackingové (sledovací), které v kombinaci s konverzními pomáhají analyzovat výkon různých prodejních kanálů
remarketingové, které používáme pro personalizaci obsahu reklam a jejich správnému zacílení
analytické, které nám pomáhají zvýšit uživatelské pohodlí našeho webu tím, že pochopíme, jak jej uživatelé používají
esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu
Některé soubory cookie mohou shromažďovat informace, které jsou následně využity třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookie třetích stran"). Například informace o produktech kupovaných návštěvníky na našich stránkách mohou být zobrazeny reklamní agenturou, abychom mohli lépe uzpůsobit zobrazení internetových reklamních bannerů na vámi zobrazovaných webových stránkách. Podle těchto údajů vás však nelze identifikovat.

Správce shromažďuje na svých webových stránkách následující soubory cookies:

Vydavatel (příp. název)

Typ

Trvanlivost

Google AdWords

trackingový, remarketingový

90 dnů

Google Analytics
(_ga, cid, utmv, utmz, utma, utmb, utmc)

analytický, trackingový, konverzní

trvalá

Facebook

trackingový, konverzní, remarketingový

trvalá

Heuréka

trackingový, konverzní

trvalá

Sklik

trackingový, konverzní, remarketingový

30 až 540 dnů

Zboží.cz

trackingový, konverzní

trvalá

Smartsupp

trackingový

trvalá

 

8.3 Odmítnutí používání souborů cookie

Používání souborů cookie lze nastavit pomocí vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookie automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookie lze pomocí nastavení vašeho webového prohlížeče zcela zakázat nebo povolit užívání jen některých souborů cookie.

Účinný nástroj pro správu souborů cookie je též k dispozici na stránkách www.youronlinechoices.com/cz

9. Využití sociálních sítí
Naše webové stránky mohou obsahovat funkce sociálních médií, jako jsou Facebook, Instagram, Google+ nebo Twitter. Tyto funkce mohou shromažďovat určité informace o návštěvnících našich webových stránek, jako je například IP adresa nebo historie prohlížení a mohou do prohlížečů návštěvníků implementovat soubory cookies. Berte prosím na vědomí, že zpracovávání shromažďovaných údajů se řídí zásadami přijatými provozovateli sociálních sítí, a proto se na tyto účely zpracovávání nevztahuje toto ustanovení Ochrany osobních údajů.

10. Dotazníky spokojenosti
Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky a Google recenze do kterých je náš e-shop zapojený.Do tohoto průzkumu se můžete zapojit zaškrtnutím checkboxu při nákupu na našich stránkách, respektive při finalizaci objedávky, kde můžete vyjádřit souhlas se zařazením do průzkumu spokojenosti zákazníků jednoduchým zaškrtnutím checkboxu. Pokud checkbox nezaškrtnete do průzkumu samozřejmě nebudete zapojen. Souhlas můžete samozřejmě kdykoli odvolat kontaktováním emailem na obchod@fajntricko.cz telefonicky +420775 973 797 nebo odesláním formuláře zde. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýzy našeho tržního postavení využíváme zpracovatelů, kterým jsou provozovatelé portálů Heureka.sk - Heureka Shopping sro a Google - Google LCC, tímto pro tyto účely můžete předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu.

11. Závěrečná ustanovení
Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.


Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 6. 6. 2018.


doprava zdarma

 

             INFOLINKA:
        +420775 973 797
     obchod@fajntricko.cz
         
           DOSTUPNOST:
       PO-NE - 9:00-18:00
 
   Staňte se naším přítelem

   odkazodkazodkaz

Akceptujeme platby kartou

  master mastercrd visa

bitcoin

Přihlášení

Tyto stránky používají cookies. Bližší informace o souborech cookies a jak je možné zabránit jejich používání naleznete  zde.